Despre eveniment

 

Saptamana europeana a sportului

Saptamana europeana a sportului

DESPRE CE ESTE VORBA?

Saptamana europeana a sportului  este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă. Având în vedere succesul înregistrat la primele  ediții, Săptămâna europeană a sportului va continua să creeze noi activități și, de asemenea, să le îmbunătățească pe cele care au avut succes. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive” și ar trebui să încurajeze orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.

DE CE Saptamana europeana a sportului ?

Sportul și activitatea fizică contribuie în mod semnificativ la bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică stagnează în prezent și este chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului oferă o soluție la această provocare. Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra societății și asupra sănătății oamenilor, lipsa de activitate fizică generează și costuri economice. În plus, sportul are potențialul de a consolida mesajele de toleranță și cetățenia în întreaga Europă. Promovarea rolului sportului ca mijloc de incluziune socială va fi de ajutor în confruntarea actualelor provocări din societatea europeană.

CINE participa la Saptamana europeana a sportului ?

Săptămâna europeană a sportului vizează promovarea participării la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități. Săptămâna este pentru toți – indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Săptămâna ar trebui să reunească persoanele fizice, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile și sectorul privat.

CÂND are loc Saptamana europeana a sportului ?

be active romania-24

Saptamana europeana a sportului

Săptămâna europeană a sportului 2017 va avea loc începând cu data de 23 septembrie. La fel ca în anul precedent, acest eveniment se dorește a fi unul cu adevărat european, cu activități în întreaga Europă. Țările participante vor avea posibilitatea să desfășoare activități și evenimente la nivel național în cursul unei săptămâni sportive naționale, în perioada 23 septembrie – 30 septembrie 2017. Deschiderea oficială a Săptămânii europene a sportului 2016 va avea loc la Tartu, în Estonia, la data de 23 septembrie.

CUM?

Săptămâna europeană a sportului este o inițiativă a Comisiei Europene. Punerea în aplicare a Săptămânii în întreaga Europă este în mare parte descentralizată și are loc în strânsă colaborare cu coordonatorii naționali și cu numeroșii parteneri (diferiți) care se angajează ferm în sprijinirea Săptămânii. Săptămâna europeană a sportului 2017 va fi structurată în continuare în jurul unor teme de interes: mediul educațional, locul de muncă, activitățile în aer liber, cluburile sportive și centrele de fitness. Se va organiza o gamă largă de inițiative și activități în jurul acestor elemente la diferite niveluri (european, național, local și regional).

PARTICIPAȚI!

Săptămâna europeană a sportului este pentru VOI!

Nu ratați șansa de a participa la  Săptămâna europeana a Sportului. Vă așteaptă o gamă variată de activități în toată Europa. Vizitați site-ul nostru pentru a afla mai multe! Haideți să fim activi!